Werkt Mats echt?

De Participatiewet is op 1 januari 2015 in werking getreden. Het doel van de Participatiewet is om meer mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

Werkgevers moeten zich gaan voorbereiden om meer mensen met een arbeidsbeperking in dienst te gaan nemen. Een baan is immers het beste middel om mensen te laten participeren in de maatschappij.

De onzichtbare beperking

Vaak is niet direct zichtbaar dat mensen met een arbeidsbeperking een beperking hebben, denk aan autisme en een angststoornis et cetera. De ervaring leert dat het leidinggeven aan deze groep een net iets andere benadering en begeleiding vraagt.

ChainWorks merkt in de praktijk dat werkgevers veel vragen hebben over het aannemen en het begeleiden van werknemers met een arbeidsbeperking. Denk aan zaken als:

  • Welke handicaps zijn er en hoe ga je daar mee om?
  • Hoe kun je het beste aansluiting vinden bij iemand met een beperking?
  • Hoe kun je deze groep het beste motiveren en instrueren?

Daarom hebben wij de cursus Mats Werkt ontwikkeld. Met deze cursus krijg je antwoord op deze vragen en ben je goed voorbereid op het aannemen en samenwerken met Mats. Maar wie is Mats precies?

Wie is Mats?

Mats is geen gewone collega. Mats heeft een arbeidsbeperking en dit kun je niet altijd aan de buitenkant zien. Vanwege deze beperking kan Mats sommige dingen heel goed en andere dingen minder goed, of helemaal niet. Mats heeft in zijn werk een goede voorbereiding en begeleiding nodig. Wanneer dit niet gebeurt, is de kans groot dat Mats zich niet prettig voelt binnen jouw bedrijf of erger nog, er maar van korte duur werkt.

Mats Werkt echt

Het succes van Mats in jouw organisatie hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factor is een juiste voorbereiding en begeleiding.

Download de brochure voor handige tips die je als begeleider, collega of leidinggevende vandaag nog kunt toepassen als je samenwerkt met Mats!

Want iedereen verdient een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.

Menu